Turizmle Yoğrulan Şehir: Bodrum

Bodrum Havalimanı Transferi
+

Türkiye’de turizm denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Bodrum, dünyada da çok tanınan bir turistik merkez. 150 bini aşan nüfusuyla bağlı olduğu Muğla’dan daha kalabalık bir yerleşim yeri olan ilçe, beyaz badanalı evleri, kalesi, plajları, eğlence hayatı ve şık mekanlarıyla tercih ediliyor.

Ülkemizin en nitelikli konaklama tesisi, otel ve tatil köylerine sahip bölgesinde kurulu olan ilçe, daha çok Avrupalı turistlerin rotasında.

Bodrum Tarihi

Antik Çağ’daki ismi Halikarnassos olan Bodrum, aynı ismi taşıyan kale ile birlikte şehrin Aziz Petrus’a adanmasıyla Petrum, Potrum ve Bodrum isimlerini almış. Dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleum, Halikarnassos’un değerleri arasındaydı.

Günümüzde hala ayakta olan Bodrum KaBodrum-Nasil-Gidilirlesi’nin, geçmişte yaşanan deprem ve istilalar sonucunda yıkılan Mausoleum’un parçalarından inşa edildiği biliniyor. 15. yüzyılda Hıristiyan Şövalyeleri tarafından yaptırılan kale, 100 yılda tamamlanmış.

Bodrum Gezilecek Yerler

Anadolu’da en son ele geçirilen Hıristiyan toprağı olan Bodrum, I. Süleyman’ın Rodos seferi zamanında hakimiyet altına alınmış. Dünyanın en büyük ikinci sualtı arkeoloji müzesi olan Bodrum Kalesi, Doğu Akdeniz’in ayakta kalan en sağlam kalesi olarak da tanınıyor.

Yerli ve yabancı yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Bodrum, yılın her dönemi farklı kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Kalesi, ilçe çarşısı, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gümbet sahilleri ilçenin en çok tercih edilen gezilecek yerleri arasında. Her biri birbirinden güzel olan plajlar gündüz deniz, kum ve güneş gece ise eğlence için değerlendiriliyor.

Bodrum’a Nasıl Gidilir

Bodrum-Gezilecek-Yerler

Muğla’nın en batısında yer alan ilçe merkezi, kendi adını taşıyan yarımada üzerinde konumlanıyor. Kuzey, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrelenen ilçenin, doğusundaki Milas dışında hiçbir yerleşim yeri ile sınırı bulunmuyor.

Bodrum’a Türkiye ve dünyanın dört bir yanından ulaşmanın en kolay yolu Milas-Bodrum Havalimanı’nı kullanmak. Bir uçak bileti mesafesindeki turizm şehri ile havalimanının arasındaki mesafe 32 km.

Üç büyük marina ve bir kruvaziyer iskelesinin yer aldığı ilçeye deniz ve kara yoluyla da ulaşılabiliyor. Karayoluyla Milas üzerinden gidilen Bodrum, il merkezi Muğla’ya 111 km, İzmir’e 242 km, Marmaris’e 165 km ve Fethiye’ye 234 km uzaklıkta bulunuyor.

Özelikle yaz aylarında tatilcilerin akın ettiği Bodrum, Türkiye’nin en güzel seyahat rotaları arasında. Çılgın gece eğlenceleri, birbirinden şık mekanları, beş yıldızlı otel ve tatil köyleriyle bu şık turizm kentine uçak bileti alarak gelmek mümkün.

Bir cevap yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *