Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Kuşadası Transfer
+

Çoğu kişinin İzmir’e mi yoksa Aydın’a mı bağlı olduğu noktasında ikilemde kaldığı bir ilçe Kuşadası. Tam da bu noktada hemen açıklık getirmekte fayda var. Kuşadası Aydın’a bağlı fakat İzmir’in ilçelerinden olan Selçuk’a oldukça yakın bir konumda bulunuyor. İzmir’e bağlı olduğunun sanılma sebebi de bu aradaki 15-20 dakikalık mesafe olabilir.

Liman kenti olmasından dolayı tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kuşadası müthiş bir zenginliği bünyesinde barındırıyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile misafirlerini fazlasıyla memnun ediyor.

Tertemiz mavi bayraklı plajları ile yüzmenin keyfini çıkarabilir, yakınında bulunan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince gibi yerleri ziyaret ederek tatilinize kültürel bir çehre de kazandırabilirsiniz.

Kuşadası’nda gezebileceğiniz yerler ve tatilinizi renklendirecek birbirinden güzel aktiviteleri sizler için derledik.

Plajlar

kuşadası kadınlar plajı

Kadınlar Plajı

Kuşadası ilçe merkezinin 3 kilometre güneyinde konumlanan plaj, bulunduğu bölgeye de ismini vermiş. Plajın bulunduğu bölge Kadınlar Denizi olarak geçiyor. Plaja Kadınlar Plajı denmesinin nedeni ise Osmanlı döneminde bu plajın yalnızca kadınlar tarafından kullanılmış olması.

Halk plajı olmasından dolayı plaja girişlerde herhangi bir ücret talep edilmiyor. Fakat plajda şemsiye ya da şezlong kiralamak isterseniz bunlar için ek ücret ödemeniz gerekebilir. Plajda büfe, kafe vb. işletmeler bulunmuyor fakat bu pek de sorun edilmiyor.

Çünkü Kadınlar Plajı cadde üzerinde bulunuyor. Hal böyle olunca etraftaki yeme içme mekanlarına da kolayca ulaşma imkanınız olacak.

Kadınlar Plajı’na nasıl giderim gibi bir soru işaretiniz varsa eğer Kuşadası şehir içi otobüsleri size yol gösterecektir. 5 numaralı olana binerseniz plaja kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *