Çeşme Gezilecek Yerler Rehberi

Çeşme Havalimanı Transferi
+

Çeşme sınırları içerisinde yer alan Alaçatı’nın ünü Çeşme’nin önüne geçmiş, tabiri caizse boynuz kulağı aşmış durumda. Püfür püfür esen rüzgarıyla sıcakla arası pek iyi olmayanlar için ideal tatil rotalarından.

Binbir rengin ahenk içinde olduğu taş evleri, masalsı bir görünüme sahip olan yel değirmenleri ve daha birçok güzelliğiyle yaz tatilinin en unutulmaz kareleri Alaçatı sokaklarından kadrajınıza düşecek.

Adnan Menderes Havaalanı’na uzaklığı yaklaşık 90 km olan Alaçatı’ya buradan kalkan servisler ve otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Çeşme ya da çevre bölgelerden Alaçatı’ya ulaşmak istiyorsanız 10 dakika aralıklarla kalkan otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Erythrai Antik Kenti

Yunanca “kızıl kent” anlamına gelen antik kent Ildırı’da yer alıyor. Bu ismin bölgede bulunan kırmızı topraklardan geldiği söyleniyor.

Antik Çağ’daki 12 İyon kentinden biri olduğu bilinen Erythrai tarih boyunca birçok farklı uygarlığın hakimiyetine geçmiş. Antik kent içerisinde tiyatro, Kybele Kayalıkları, Athena Polias Tapınağı, Heroon ve Matrone Kilisesi yer alıyor. Adeta bir açık hava müzesi olan antik kent Çeşme’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Saat 09.00-16.00 arasında ziyarete açık olan antik kente girişler de ücretsiz.

Çeşme Kalesi